Language:

The Free and Open Productivity Suite
Apache OpenOffice 4.1.6 released

Historia e OpenOffice.org

OpenOffice.org rrugëtimin e saj e ka filluar nga pakoja me emrin StarOffice, e krijuar nga kompania gjermane StarDivision. Në prill të vitit 1999, Sun Microsystem e bleu kompaninë StarDivision dhe së bashku me të edhe StarOffice.
Në korrik të vitit 2000, Sun vendosi që kodin burimor të programit ta bëjë publik dhe ta sponzorizojë zhvillimin e produktit si një program për zyrë me kod të hapur. U krijua projekti dhe Web faqja me emrin OpenOffice.org, për të qenë shtëpia e këtij produkti dhe e atyre që punonin në të. Që nga ajo kohë, njerëzit nga e gjithë bota kanë përdorë dhe përmirësuar OpenOffice.org.
Sun ende vazhdon ta shes dhe përmirësojë StarOffice pakon softuerike.

Verzioni i fundit i StarOffice është 8.0, i cili tash bazohet në kodin e OpenOffice.org.

Shqip / sq

Fillimi

Programet

Përshkrimi

Writer

Calc

Impress

Base

Draw

Math

Historia

Sinergjia

Projekti

Kontributi

Shkarko

Kontakt

E-Mail lista

 

 

Apache Software Foundation

Copyright & License | Privacy | Contact Us | Donate | Thanks

Apache and the Apache feather logo are trademarks of The Apache Software Foundation. OpenOffice, OpenOffice.org and the seagull logo are registered trademarks of The Apache Software Foundation. Other names appearing on the site may be trademarks of their respective owners.