Language:

The Free and Open Productivity Suite
Apache OpenOffice 4.1.6 released

Инструкции за преведувачите на OpenOffice.org.


Како прво запишете се на поштенската листа dev@mk.openoffice.org тука.

Второ, симнете си ги .ро датотеките од тука.

Трето, направете си translation database во kbabel од .ро датотеките.

Четврто, кажете што ќе преведувате на гореспоменатата листа пред да почнете со превод за да не се дуплира работата. Кога ќе ги завршите, преводите ги праќате на vladoboss@openoffice.org или на bobibobi@openoffice.org.

ВАЖНО!!! Пазете што правите со оние тагови во преводите, оние <, //, мораат да бидат исти со оригиналот, оти после се расипува целото билдање на ОО, па тие морат да ни испраќaат грешки, истите да се поправат (2-3 саата…) со еден збор така се кочи работата.

Happy translating! :-)

Apache Software Foundation

Copyright & License | Privacy | Contact Us | Donate | Thanks

Apache and the Apache feather logo are trademarks of The Apache Software Foundation. OpenOffice, OpenOffice.org and the seagull logo are registered trademarks of The Apache Software Foundation. Other names appearing on the site may be trademarks of their respective owners.